طرز تهيه “سبزي پلو با ماهي” شب عيد
مواد لازم سبزي پلو با ماهي:
- برنج:1كيلو
- سبزي پلو:1/5 كيلو
- ماهي سفيد:2كيلو
- كره يا روغن مايع:200 گرم
- نمك ، فلفل ،آبليمو:به ميزان لازم
- زعفران حل شده:2 قاشق غذا خوري
طرز تهيه “سبزي پلو با ماهي” شب عيد
مواد لازم سبزي پلو با ماهي:
- برنج:1كيلو
- سبزي پلو:1/5 كيلو
- ماهي سفيد:2كيلو
- كره يا روغن مايع:200 گرم
- نمك ، فلفل ،آبليمو:به ميزان لازم
- زعفران حل شده:2 قاشق غذا خوري
طرزتهيه سبزي پلو:
ابتدا برنج را بشوييد و با مقداري آب و نمك به مدت 3 تا 4 ساعت خيس دهيد،بعد برنج را در آب جوش نيم پز كنيد و بعد آبكش كنيد.
ماهي را هم پاك كنيد و بشوييد . بعد آن را خشك كنيد . به ماهي خشك شده مقداري زعفران ، نمك ، فلفل و آب ليمو بزنيد و بگذاريد تا ماهي دو سه ساعتي در اين مواد بماند و مزه دار شود.
سبزي ها را هم پاك كنيد و خوب بشوييد .بعد از اينكه آب اضافي سبزي ها گرفته شد، آنها را ريز خرد كنيد.
ته قابلمه اي كه ميخواهيد برنج را در آن دم كنيد ، مقداري روغن بريزيد و هر ته ديگي كه دوست داريد كف قابلمه بچينيد و روي آن چند كفگير از برنج آبكش شده بريزيد و روي برنج يك لايه از سبزي خرد شده بريزيد.
دوباره روي سبزيها برنج بكشيد و اين ترتيب را تا تمام شدن برنج و سبزي ها ادامه دهيد.
سپس قابلمه را روي حرارت متوسط قرار دهيد تا بخار آن بالا بيايد. بعد مقداري زعفران روي برنج بريزيد و بگذاريد تا برنج روي حرارت كم دم بكشد.
ماهي مزه دار شده را هم در فر يا مقداري روغن سرخ كنيد و به همراه سبزي پلو در ديس مورد نظر سرو كنيد.
نكته هايي براي خوشمزه تر كردن سبزي پلو با ماهي:
- در تهيه سبزي پلو مخلوط كردن مقداري برنج دودي يا شمالي به برنجتان عطر آن را چندين برابر خواهيد كرد.
- براي اينكه سبزي را خوش طعم كنيد بهتر است كمي آن را در روغن تفت دهيد و بعد لا به لاي برنج بريزيد.
- وقتي برنج را در ديس كشيديد مقداري از كره را چند تكه كنيد و روي قسمت هاي مختلف برنج بگذاريد تا براثر حرارت ذوب شود و زير برنج برود.
- ماهي را ميتوانيد به صورت گريل و يا با آرد سفيد يا آرد سوخاري سرخ كنيد.
طرز تهيه ماهي قرل آلا سرخ شده
- براي تهيه ماهي قزل آلا سرخشده، ابتدا ماهيها را خوب پاك كرده و تميز كنيد و استخوانها و تيغهاي آن را تا حد امكان جدا كنيد.
- 2 عدد پياز را رنده كرده و يا خيلي ريز خرد كنيد.
- نمك، پودر سير، فلفل، آبليمو و زعفران دمكرده را به پيازها اضافه كنيد.
- اين مواد را داخل يك ظرف گود و پهن ريخته و ماهيها را حدود ۱ ساعت داخل اين تركيب قرار دهيد به طوري كه تمام سطح ماهي به اين مواد آغشته شود.
- بعد از حدود ۱ ساعت، ماهي را از داخل مواد درآورده و سعي كنيد تمام پيازهاي چسبيده به ماهيها را جدا كنيد تا موقع سرخكردن، نسوزند.
- حالا داخل يك تابه بزرگ، به مقدار لازم روغن بريزيد و وقتي روغن حسابي داغ شد، ماهيها را داخل روغن سرخ كنيد.
حالا كه ماهيها سرخ شده و سبزي پلو هم آماده شده، وقت آن است كه غذا را سرو كنيد. بهتر است يك ديس بزرگ و زيبا انتخاب كرده و سبزي پلو را داخل آن بكشيد و چند قاشق از پلو را با زعفران دمكرده مخلوط كنيد و روي پلو بريزيد. ماهيهاي سرخشده را نيز روي برنج و يا كنار برنج قرار دهيد و غذا را با برشهاي ليمو ترش و چند برگ جعفري تزيين كنيد.
طرز تهيه باقالي پلو با مرغ : اصولي وحرفه اي درست كنيد
باقالي پلو درست كردن حرفه اي
باقالي پلو با مرغ و يا باقالي پلو با ماهيچه هيچ فرقي نمي كند ، اگر اصول حرفه اي و نكات آن را رعايت بفرماييد يك وعده مجلسي خوشمزه را مهيا خواهيد كرد.
در ادامه سعي كرده ايم كه دستور تهيه باقالي پلو را براي شما آماده كنيم :
مواد لازم براي باقالي پلو با مرغ
- برنج :3 پيمانه
- باقلا تازه يا فريزي شده :2 پيمانه
- شويد تازه يا خشك شده :2 پيمانه
- زعفران سائيده :1 قاشق چ
- روغن :2 ق غ
- آب :3 ليتر
- نمك :به ميزان لازم
- مرغ :نيم كيلو
- سير :3 حبه
- پياز :1 عدد متوسط
مرحله به مرحله با پخت باقالي پلو با مرغ
مرحله اول :شستن برنج و خيساندن آن
برنج را بشوييد و با آب و نمك چند ساعت خيس كنيد.
مرحله دوم :از شستن تا سرخ كردن مرغ ها
تكه هاي مرغ را مي شوريد و سپس در روغن داغ سرخ ميكنيد.بعد از اينكه تكه هاي مرغ را سرخ كرديد و سطح آن طلايي رنگ شد به آن پياز و سير خرد شده ، نمك ، نصف قاشق چايخوري زعفران و 1 ليوان آب اضافه ميكنيد تا به مدت 2 ساعت بر روي حرارت كم بپزد.
تهيه باقالي پلو مجلسي با مرغ
مرحله سوم : جوشيدن برنج و باقلا
در مرحله بعد در يك قابلمه 2 ليتر آب را به جوش آوريد .سپس برنج را كه آب آن را خالي كرديد ،به قابلمه آب جوش اضافه كنيد.موقعه اضافه كردن برنج ها آب از دماي جوش مي افتد كه بايد صبر كنيد تا دوباره بجوشد و وقتي به جوش آمد باقالا ها را اضافه كنيد و اجازه دهيد برنج به همراه باقلا به مدت 5 الي 6 دقيقه بجوشد.
مرحله سوم :آبكش كردن برنج
بعد از اينكه مغز برنج پخت آن را آبكش كنيد . نيازي نيست باقلا ها را تست كنيد.
مرحله چهارم :انداختن ته ديگ
در كف قابلمه اي كه ميخواهيم باقالي پلو را در آن دم كنيم كمي روغن و زعفران دم كره بريزيد و با ته ديگي كه در نظر داريد كف قابلمه را بپوشانيد.سپس يك لايه از مخلوط برنج و باقلا و يك لايه از شويد دورن قابلمه بريزيد تا همه مخلوط برنج تمام شود. روي در قابلمه دم كني مناسبي بگذاريد و برنج را روي حرارت متوسط به مدت 5 دقيقه بگذاريد تا بخار كند.
باقالي پلو با مرغ
مرحله پنجم :اجازه دادن براي پختن برنج در زمان مناسب
بعد شعله را كم كنيد و بگذاريد به مدت 40 تا 45 دقيقه برنج دم بكشد. اگر برنج خشك بود ميتوانيد كمي كره داغ كنيد و روي آن بريزيد. براي تزيين روي برنج هم ميتوانيد مقداري از برنج را با زعفران دم كرده مخلوط كنيد و روي برنج بكشيد.و در كنار مرغ پخته شده ميل كنيد.
راز هاي خوشمزه تر شدن باقالي پلو با مرغ
- سعي كنيد هميشه از باقالي هايي استفاده كنيد كه تازه و پوست آنها سبز باشد زيرا ماندن باقالي به مدت طولاني در فريزر طعم و رنگ آن را تغيير ميدهد.
- به اضاي هر پيمانه برنج نصف پيمانه باقالي استفاده كنيد.
- باقالي پلو را علاوه بر گوشت مرغ با گوشت بوقلمون ، گوشت گردن و ماهيچه و نيز برخي شهر ها با ماهي هم مي خورند.
- باقلا را قبل از اضافه كردن به برنج 5 تا 6 دقيقه قبل در آب جوش قرار دهيد تا نرم شود و بعد به همراه دم كشيدن كامل برنج، باقلا ها نيز پخته ميشود.
- در هنگام جوشيدن باقلا ها در آب، كفي هايي را كه روي آن مينشيند برداريد تا رنگ باقلا خوش رنگ تر بماند.
- از خريد و پخت باقالاهاي دير پز خوداري كنيد.
- بهترين و مناسب ترين سبزي باقالاپلو شويد است كه بهتر است از نوع تازه آن استفاده كنيد.
- اگر هنگام دم كشيدن باقالي پلو ، يك شاخه سير تازه در ميان آن قرار دهيد عطر آن بي نظير ميشود.
- بهترين ته ديگ اين پلو مي تواند مخلوط برنج با باقلا يا نان تافتون، و يا چند برگ كاهو باشد.
مواد لازم براي آجيل پلو مخصوص
- گردو ، بادام ، فندق ، بادام هندي و پسته : از هر كدام 100 گرم
- پياز خلال و سرخ شده:پنج عدد
- برنج:يك كيلوگرم
- مرغ يا گوشت:يك كيلوگرم
- روغن مايع ،نمك و زعفران: به ميزان لازم
- كشمش :100 گرم
- كره :100 گرم
طرز تهيه آجيل پلو مخصوص
گوشت يا مرغ را به همراه پياز ، كمي نمك و مقداري آب بپزيد . برنج را بشوييد و 2 -3 ساعتي در آب و نمك خيس دهيد .
در اين فاصله هر يك از آجيل ها را به صورت جداگانه با پياز داغ و كره تفت دهيد و كنار بگذاريد.
برنج را طبق معمول آبكش كنيد و دم دهيد.
بعد از اينكه برنج پخت ، آن را با گوشت پخته شده به صورت لايه لايه در ظرف بكشيد و در آخر آجيل ها را روي برنج بكشيد و طرح دهيد .
در آخر هم روي برنج روغن داغ بريزيد.
تهيه آجيل پلو
نكاتي در مورد تهيه ي آجيل پلو:
- براي تهيه آجيل پلو بايد ميزان آجيل ها يكسان باشد.
- اگر آجيل ها خيلي بزرگ هستند بايد آن ها را خرد كنيد.
- از هر كدام از آجيل ها كه خوشتان نمي آيد ميتوانيد آجيل ديگري جايگزين كنيد.
- استفاده از دارچين طعم برنج را بهتر خواهد كرد.
- از هر برنجي ميتوان اين پلو را تهيه كرد.
- اگر از گوشت قرمز استفاده كرديد زمان پخت آن طولاني تر خواهد بود.
كلم پلو با طعمي دوست داشتني چگونه درست مي شود ؟
تا به حال شايد غذاها و سالاد هاي مختلفي را با كلم درست كرده باشيد اما اين بار با پيشنهاد آشپزخانه نمناك همراه باشيد تا طرز تهيه كلم پلو را به شما آموزش دهيم :
مواد لازم براي تهيه كلم پلو براي 4 نفر
- برنج:3 پيمانه
- گوشت چرخ كرده :400 گرم
- كلم خرد شده:يك عدد كوچك
- پياز خرد شده:يك عدد متوسط
- نمك و ادويه:به ميزان لازم
- روغن :براي سرخ كردن
- رب گوجه فرنگي:2 قاشق غذاخوري
طرز تهيه كلم پلو
در ابتداي كار كلم را كه در مواد اوليه ذكر شده بود و پايه اصلي اين غذا مي باشد خرد كرده و آن را در ظرفي كه در آن مقدار كمي آب ريخته ايد بخارپز كنيد.
در ظرفي ديگر پياز را سرخ مي كنيم و بعد از آن گوشت چرخ كرده را اضافه كرده و خوب سرخ مي كنيم.
نمك و ادويه و بعد از آن رب را به مواد اضافه مي كنيم. مواد به دست آمده را با كلم مخلوط كرده تا سس غذا آماده شود.
برنج را آبكش كرده و مواد سس را به آن اضافه كرده و اجازه مي دهيم تا خوب دم بكشد.
نكاتي كليدي براي تهيه كلم پلو
در پخت كلم پلو به جاي سبزي هاي تازه ميتوانيد از سبزي خشك هم استفاده كنيد.
اضافه كردن يك قاشق پور ليمو عماني به مخلوط سبزي و كلم باعث خوش طعم كردن كلم پلو ميشود.
از كلم سفيد و يا كلم قمري هم مي توانيد در كلم پلو شيرازي استفاده كنيد.
پياز را قبل از سرخ كردن مقداري نمك بزنيد و سپس سرخ كنيد تا ترد و خوشمزه شود. بعد آن را بر روي كلم پلو تزيين كنيد.
كلم پلو را بدون گوشت و يا با گوشت مرغ هم درست مي كنند.
استفاده از كره و زعفران باعث طعم و عطر بهتر كلم پلو خواهد شد.
كلم پلو را حتما با ادويه پلويي دم كنيد.
طرز تهيه كلم پلو مشهدي مثل كلم پلو شيرازي است و با ليموعماني مزهدار ميشود اما سبزيهاي كلم پلو شيرازي را در تركيبش ندارد.
*اصفهانيها كلم پلو را با كلم قمري هم درست ميكنيد و به آن پلو كلم قمري با گوشت يا مرغ ميگويند.
*بعضي هم به جاي گوشت قلقلي، گوشت چرخ كرده سرخ شده با ادويه و پياز داغ و كلم تفت داده شده با ادويه و روغن را لاي برنج دم ميگذارند و به آن گوشت چرخي لاي برنج ميگويند.
*طرز تهيه كلم پلو با گوشت تكهاي هم به همين ترتيب است كه به جاي گوشت چرخ كرده از گوشت تكهاي گوسفند در تركيب آن استفاده ميشود.
*طرز تهيه كلم پلو بدون گوشت هم بسيار محبوب است. براي اين كار موقع تفت دادن كلم در پياز داغ كمي رب گوجه فرنگي به آن اضافه كنيد و سپس اين تركيب خوشمزه را لاي برنج دم كنيد. ميتوانيد به جاي گوشت از سويا هم استفاده كنيد كه در اين صورت سويا را جداگانه با پياز داغ تفت دهيد و به كلم اضافه كنيد.
ساطري پلو :
مواد لازم
〽️برنج ۴ پيمانه 〽️هويج ۲۰۰ گرم 〽️پياز متوسط ۱ عدد 〽️كشمش پلويي ۱ پيمانه 〽️روغن مايع به اندازه كافي 〽️گوشت چرخ كرده ۲۰۰ گرم 〽️زعفران دم كرده ۴ قاشق غذاخوري
❇️براي تهيه ساطري پلو مجلسي ابتدا هويج ها را با پوست كن تميز مي كنيم و مي شوييم و از وسط نصف مي كنيم و روي تخته آشپزخانه به صورت خلالي خرد مي كنيم و در تابه اي كمي روغن مي ريزيم و روي حرارت قرار مي دهيم❇️و هويج هاي خلالي را در تابه مي ريزيم و تفت مي دهيم تا كمي نرم تر شوند و تابه را از روي حرارت بر مي داريم و هويج ها را در بشقابي مي ريزيم و تابه را كنار مي گذاريم.كشمش ها را در كاسه اي از آب مي ريزيم و ۱۰ دقيقه مي گذاريم تا خيس بخورد
منبع : https://t.me/shabakeashpazi/4131
- دوشنبه ۰۵ اسفند ۹۸ ۰۹:۵۴ ۱۹ بازديد
- ۰ نظر